Dynapac real time Interactive showroom

Dynapac är ett globalt företag med varierande produktutbud beroende på marknad. I samband med Corona fick säljarna svårt att ha traditionella kundmöten. 3dVision optimerade deras CAD-modeller och skapade marknadsanpassade vägarbeten där säljarna nu kan träffa kunderna och visa produkter och features i en skalbar molnlösning. Det kallar vi framtidens Realtime Interactive Showroom.

kundcase Dynapac Real Time Interactive Showroom och simulator

Framtidsäkert säljverktyg

Dynapac är ett globalt företag med varierande produktutbud beroende på marknad. I Realtime Interactive Showroom kan kunderna lära sig produkternas features, handhavande och konfigurera produkterna efter sina önskemål. Tack vara en hög grad av automatisering vid hantering av CAD-data så blir den manuella anpassningen av modellerna minimal.

Dynapac Real Time Interactive Showroom och simulator

Kostnadseffektivt

I Dynapac Realtime Interactive Showroom anpassar man miljön till varje kunds behov. Skräddarsydda lösningar för varje kundmöte optimerar möjligheterna till förståelse för produkternas fördelar. Dynapac kan visa upp produkterna i realistiska miljöer och spela upp animerade scenarier i 3d-miljön, där produkternas features visas upp på ett pedagogiskt sätt. Det är ett fantastisk verktyg för att informera kunder och öka förståelsen för produkternas fördelar.

01. Export och optimering av Cad

Dynapac använder idag två stycken olika CAD-program inom koncernen. Men med hjälp av 3dVisions flöde för export av CAD-data och automatisering vid import för optimering och texturering så löstes det kostnadseffektivt med minimalt med handpåläggning.

02. Vägar i hela världen

Vägar har olika lager och reglementen i världen. Genom att bygga upp vägarbeten i 3D utifrån foton så skapade vi digitala tvillingar av riktiga vägarbeten på olika platser i världen så att kunderna känner sig hemma.

03. Molnlösning - tillgänglighet

Genom senaste tekniken så förpackade vi det i en molnlösning som gör det möjligt att komma åt applikationen oavsett var du är. Bild och ljud streamas ner och du kan ta del av showroomet oavsett hur stark din enhet är.

04. simulera och konfigurera

Sätt dig i förarsätet eller konfigurera produkterna efter dina önskemål, allt är möjligt i vår värld. Upplev arbetsplatsen med dagsbelysning eller varför inte testa den starka nattbelysningen för att se hur det är på vägarbeten på natten.

Dynapac Realtime Interactive Showroom

ROI – Return of investment

Det bästa kundmötet är det som blir av och nu ökar chanserna för det. I Realtime showroom kan kunderna lära sig produkterna features, handhavande och konfigurera produkterna efter sina önskemål. Tack vara en hög grad av automatisering vid hantering av CAD-data så blir den manuella anpassningen av modellerna minimal.

Kundcase Dynapac

Tekniken bakom

För att skapa denna typ av applikationer använder vi  programvaror som 3ds Max, Unreal Engine 4 och Unity. Det kan variera beroende på projektets karaktär, fokus ligger alltid på att leverera högsta möjliga kvalitét.

vr träning och simulatorer – Fler exempel

3dVision har en beprövad projektmetodik och ni får en dedikerad och erfaren projektledare direkt för ert projekt. Projektet kan övergripande beskrivas i följande faser.

VR Utbildning

blåljuspersonal i vr

I samarbete med Polisutbildningen på LNU har vi i ett pilotprojekt utvecklat ett realistiskt scenario i VR som utspelar sig i Växjös nya kommunhus. Utbildningar i VR möjliggör obegränsat med övningstillfällen av komplicerade högriskscenarier i en miljö som kan vara svår att öva i på riktigt.

VR Utbildning

sjukvårdsutbildning i vr

Tillsammans med ledande utbildningsinstitut pågår utveckling av övningsmiljöer för realistiska scenarier i virtuell vårdmiljö. Det möjliggör obegränsat med övningstillfällen av komplicerade scenarier i samverkan med patient. Inga statister behövs och scenarier kan förändras, utvecklas och varieras efter behov.

VR Utbildning – träning

VR-utbildning/träning Vr-KAD

VR-träning Kateterisering av man – FoU Region Kronoberg/3dVision/LNU