3dvision
xr-meta

vr-virtual reality

vr-xr

Xr-Meta Vr – virtual reality

Inom VR erbjuder 3dVision både avancerade tjänster som en digital tvilling (simulatorer), bostadskonfiguratorer samt enklare applikationer som fungerar för ett enklare headset.

3dVision har redan visualiserat flera projekt som ger kunderna möjligheten att med hjälp av VR (Virtual Reality) kunna uppleva sitt framtida boende på ett mycket realistiskt sätt. Vår mjukvara fungerar även i mobila enheter och med Google Cardboard.

Visualisera ditt projekt

Byggnader är dyra, riskabla och extremt komplexa. Ritningar är svåra att läsa, och arkitektoniska illustrationer liknar inte hur vi upplever arkitektur i den verkliga världen. Vi hjälper er uppföra byggnaden i VR innan det fysiska byggnadarbetet påbörjats.

Sälj ditt projekt

Byggarbetsplatsen kan vara ett lerigt hål i marken, men du kan redan börja sälja din vision till fastighetsägare, potentiella köpare och andra projektintressenter. Gör alla exalterade över din nya byggnad genom att ge dem en oförglömlig VR-upplevelse som låter dem lära känna byggnaden virtuellt.

Upptäck felen tidigt

Vi älskar när våra kunder går igenom en VR-upplevelse som vi skapat för dem och hittar stora fel som de aldrig hade märkt även efter att ha granskat ritningar i timmar. Det händer hela tiden. Det finns inget bättre sätt att få en holistisk och grundlig förståelse av din nya byggnad än en virtual reality-modell.

Fatta viktiga beslut

Jämför alternativa materialval i VR miljön och få lättare att fatta viktiga designbeslut i god tid. Vi kan även skapa animationer och högupplösta bilder från den virtuella miljön som kan användas till marknadsföring.

Touchscreen

Vr

cloud

ar

web

VR-utbildning

VR-utbildning och träning

Utbildning och träning i VR-miljö ger kostnadseffektiv och högkvalitativ mängdträning utan att ta några risker. Det är vetenskapligt bevisat att hjärnan inte gör någon större skillnad på det du upplever i VR och i verkligheten. Inlärningsprocessen går snabbare och är definitivt mer spännande än en vanlig presentation.

vr

DIGITAL TWIN – SIMULATORER

Med VR kan vi bygga en digital tvilling av er produkt. Den möjliggör träning, utbildning och marknadsföring på tex mässor på ett helt nytt sätt. Här använder vi samma mjukvara som används inom spelindustrin samt marknadens mest avancerade VR-utrustningen vilket möjliggör extremt verklighetstrogen grafik och känsla.

vr utbildning

Affärsvärde

VR-utbildning tillåter verklighetsnära träning och upprepad övning av olika scenarier, varav många aldrig kan övas i verkliga livet.

Dessa situationer skulle vara extremt svåra att ordna för varje deltagare att träna. Tack vare VR är det möjligt att träna alla de olika scenarierna utan risker, inhyrda statister och dyrbar utrustning.

Tack vare den låga kostnaden och snabba installationen av VR-utbildningen kan utbildningen genomföras på bara en bråkdel av vad en verklig kurs skulle behöva.

vr

Dynapac – bauma 2022, münchen

Världens ledande mässa för byggmaskiner, byggmaterialmaskiner, gruvmaskiner, byggfordon och byggmaskiner. En internationell mötesplats för branschen och en omfattande överblick över marknadsledare och innovationer. Bauma är drivkraften för den internationella anläggningsmaskinindustrin. Dynapac deltog med en stor utomhusmonter och 3dVision hjälper Dynapac att accelerera digitaliseringen inom koncernen. Med hjälp av 3dVisions digitala plattform som bas gör Dynapac ett stort avtryck på Bauma 2022 med hjälp av VR, AR, Digital showroom, konfiguratorer, animationer, visualiseringar, produktbilder etc.

Företagsspel i VR

Företagsspel
i VR – Elitfönster

Företagsspel i VR för Elitfönster. I spelet lär du dig att installera ett Elitfönster som ett proffs. Snabbast och noggrannast installation vinner.

vr träning och simulatorer


kostnadseffektiv träning i VR

Unik innovations, och träningsmiljö i Videum Science Park, Växjö

Videum Virtual Reality var den första öppna miljön i världen med den senaste tekniken av sitt slag. Det unika är att vi kombinerar HTC-vive (headset och handkontroller) och ett Omnideck (rullande golv) som ger användaren 360 graders fri rörlighet.

VR utbildningar har närmast obegränsade möjligheter, och resurserna vi har tillgång till i Videum Science Park tar den virtuella världen ut i verkligheten.

Vi kan skräddarsy utbildningar inom i princip vilket område som helst. Polis och räddningspersonal, väktare, sjukvård, service yrken, industri, gruvnäring, sjöfart, rymdfart etc. Möjligheterna är oändliga. Tveka inte att ta kontakt för att diskutera ert behov.

vr

PRODUKTKONFIGURATOR

När du byggt produkten som du vill ha den kan du kliva in i VR-världen för att få en verklig bild av den. Kunden kan röra sig runt produkten och fortsätta förändra den i VR-läget.

 vr

BOSTADS
KONFIGURATOR

Konfigurera och förändra bostaden du upplever i VR. HTC Vive erbjuder en VR upplevelse utöver det vanliga. En högkvalitets bild och ljudplattform som förflyttar besökaren och flyttar gränser för det möjliga.

nyproduktion

360° VISNING

360° visning ger en inspirerande och närvarande upplevelse av en miljö. Du kan se dig om i alla riktningar och klicka dig fram mellan 360° vyerna. 360° visning är plattformsoberoende och fungerar på alla mobiler, surfplattor och webbläsare och för VR används enklast Google Cardboard.