Vr-utbildning och träning

Kostnadseffektiv högkvalitativ mängdträning utan att ta några risker. Det är vetenskapligt bevisat att hjärnan inte gör någon större skillnad på det du upplever i VR och i verkligheten. Inlärningsprocessen går snabbare och är defenitivt mer spännande än en powerpointpresentation.

vr utbildning och träning

Vad är vr träning?

Med hjälp av avancerad VR-utrusting och programvara skapar vi verklighetsbaserade scenarion som ni vill träna er personal på, självklart utan de risker som finns i verkligheten. Ni slipper tänker på miljöer och statister då vi bygger en digital kopia av er verklighet där ni kan träna gång på gång tills utfallet är godkänt.

vr utbildning och träning

Viktiga tillämpningar av vr-utbildning

Scenario simulering

Skapa scenarier som är farliga eller dyra att återskapa i den verkliga världen

Produktion - upplärning

Utbildning som en del av en introduktion eller på ännu inte byggda produkter eller produktionslinjer

Service & underhåll

Du behöver inte använda den fysiska utrustningen eller stänga av produktionen

Hälsa och säkerhet

Skapa och träna på scenarier som är farliga eller dyra att återskapa i den verkliga världen

Viktiga förfaranden

Träna in viktiga förfaranden, procedurer och processer med hög genomströmning och snabb återkoppling

Produktutbildning/ onboarding

Utbilda säljare och kunder om nya och kommande produkter

Touchscreen

Vr

cloud

ar

web

VR-utbildning

VR-utbildning och träning

Utbildning och träning i VR-miljö ger kostnadseffektiv och högkvalitativ mängdträning utan att ta några risker. Det är vetenskapligt bevisat att hjärnan inte gör någon större skillnad på det du upplever i VR och i verkligheten. Inlärningsprocessen går snabbare och är definitivt mer spännande än en vanlig presentation.

vr utbildning

Kostnadseffektivt

VR-utbildning tillåter verklighetsnära träning och upprepad övning av olika scenarier, varav många aldrig kan övas i verkliga livet.

Dessa situationer skulle vara extremt svåra att ordna för varje deltagare att träna. Tack vare VR är det möjligt att träna alla de olika scenarierna utan risker, inhyrda statister och dyrbar utrustning.

Tack vare den låga kostnaden och snabba installationen av VR-utbildningen kan utbildningen genomföras på bara en bråkdel av vad en verklig kurs skulle behöva.

%

mer självsäkra att agera utifrån vad de lärt sig efter utbildning

snabbare än klassrums- undervisning i genomsnitt

mer emotionell anknytning till innehållet än vid klassrumsundervisning

mer fokuserade än e-learning studenter

Så här jobbar vi tillsammans

3dVision har en beprövad projektmetodik och ni får en dedikerad och erfaren projektledare direkt för ert projekt. Projektet kan övergripande beskrivas i följande faser.

01 – Inledande Möte

I workshops går vi gemensamt igenom era scenarion, lärandemål och önskad träningsmiljö. Tillsammans skapar vi scenarioträd så att händelserna kan få olika utgångar beroende på hur användarens beteende.

02 – Offert och projektspecifikation

Vi återkopplar med offert och en övergripande tidsplan. Tillsammans går vi igenom den och justerar efter era önskemål.

03 – Iterativ utveckling

3dVision börjar utvecklingen och gemensamt går vi igenom sprinter för kommande features. Med jämna mellanrum testar vi av och utvärderar scenariona så allt är som ni tänkt er.

04 – Löpande uppföljning

Med jämna mellanrum i projektet testar vi av och gör del-leveranser för utvärdering till er. Behöver ni hårdvara eller hjälp med installation så löser vi det med.

05 – Användartester

Vi hjälper er med användartester för att utvärdera att personerna som genomgått VR-utbildningen lärt sig det dom ska.

06 – Leverans och lansering

Dags för leverans och lansering. Vi hjälper er även med internt kampanjmaterial för en lycka intern lansering.

vr

DIGITAL TWIN – SIMULATORER

Med VR kan vi bygga en digital tvilling av er produkt. Den möjliggör träning, utbildning och marknadsföring på tex mässor på ett helt nytt sätt. Här använder vi samma mjukvara som används inom spelindustrin samt marknadens mest avancerade VR-utrustningen vilket möjliggör extremt verklighetstrogen grafik och känsla.

vr case

Utbildningar och kurser i VR-miljö ger kostnadseffektiv och högkvalitativ mängdträning utan att ta några risker. Det är vetenskapligt bevisat att hjärnan inte gör någon större skillnad på det du upplever i VR och i verkligheten. Inlärningsprocessen går snabbare och är definitivt mer spännande än en vanlig presentation.

VR Utbildning

VR-utbildning för blåljuspersonal

I samarbete med Polisutbildningen på LNU har vi i ett pilotprojekt utvecklat ett realistiskt scenario i VR som utspelar sig i Växjös nya kommunhus. Utbildningar i VR möjliggör obegränsat med övningstillfällen av komplicerade högriskscenarier i en miljö som kan vara svår att öva i på riktigt.

VR Utbildning

sjukvårdsutbildning i vr

Tillsammans med ledande utbildningsinstitut pågår utveckling av övningsmiljöer för realistiska scenarier i virtuell vårdmiljö. Det möjliggör obegränsat med övningstillfällen av komplicerade scenarier i samverkan med patient. Inga statister behövs och scenarier kan förändras, utvecklas och varieras efter behov.

Kundcase Dynapac

Tekniken bakom

För att skapa denna typ av applikationer använder vi  programvaror som 3ds Max, Unreal Engine 4 och Unity. Det kan variera beroende på projektets karaktär, fokus ligger alltid på att leverera högsta möjliga kvalitét.

vr träning och simulatorer


Videum VR

Unik innovations, och träningsmiljö i Videum Science Park, Växjö

Videum Virtual Reality var den första öppna miljön i världen med den senaste tekniken av sitt slag. Det unika är att vi kombinerar HTC-vive (headset och handkontroller) och ett Omnideck (rullande golv) som ger användaren 360 graders fri rörlighet.

VR utbildningar har närmast obegränsade möjligheter, och resurserna vi har tillgång till i Videum Science Park tar den virtuella världen ut i verkligheten.

Vi kan skräddarsy utbildningar inom i princip vilket område som helst. Polis och räddningspersonal, väktare, sjukvård, service yrken, industri, gruvnäring, sjöfart, rymdfart etc. Möjligheterna är oändliga. Tveka inte att ta kontakt för att diskutera ert behov.