vr-spel och utbildning

vr-spel – 

LIVET SOM PIRAT

VR-Piraternas Femkamp är ett internt VR-projekt under utveckling. Vi vill utveckla VR-tekniken inom områden som utbildning / träning / upplevelse och marknadsföring. Då vi har Karlskrona – en sjöhistorisk världsarvsstad, som bas för vår verksamhet, vill vi använda det som exempel för spelutvecklingen. 

I VR-piraterna utforskar vi möjligheterna med att blanda geografiska och historiska fakta med adrenalinfyllda upplevelser och action. Vi tror det finns goda möjligheter till synergieffekter mellan upplevelser, historia, fakta och ny teknik.

– En digital modell som enbart säger sig visa verkligheten blir varken transparent eller särskilt involverande. Idag finns möjligheter att låta besökarna bli mer delaktiga, till exempel genom att de kan gå in i de digitala miljöerna och göra olika val. Då liknar miljöerna mer ett spel som ger besökarna ett mål och en uppgift, vilket kan kombineras med ett lärande, säger William Illsley som är arkeolog och doktorand .

https://www.gu.se/nyheter/digitala-visningar-av-kulturarv-nar-sallan-en-bred-publik

Karlskrona – ett världsarv

Karlskrona är en stad med en rik historia när det gäller skeppsbyggnation. Under 1600- och 1700-talet var Karlskrona en av de viktigaste marinbaserna i Sverige, och det var här som många av de svenska flottans mest berömda fartyg byggdes. Skeppsbyggare som Fredrik Henrik af Chapman var viktiga för utvecklingen av den svenska skeppsbyggnadskonsten under denna tid. Chapman var verksam på varvet i Karlskrona under 1700-talet och var ansvarig för designen av flera av flottans fartyg. Hans arbete anses vara så viktigt att han till och med kallas ”den svenska skeppsbyggnadskonstens fader”.

Under denna tid var sjöröveri också ett vanligt problem, och Karlskrona var inte undantaget. Pirater från bland annat Nordafrika och Baltikum attackerade ofta svenska fartyg, vilket gjorde att det behövdes kraftfulla fartyg för att försvara sig mot dessa attacker. De svenska fartygen byggdes med starka skrov och kraftfulla kanoner, och var ofta utrustade med flera däck. 

Idag är Karlskrona fortfarande en viktig stad när det gäller skeppsbyggnation. Varvet i Karlskrona är en av de mest moderna varven i världen och bygger idag både civila och militära fartyg. Även om sjöröveri inte längre är ett problem på samma sätt som det var under 1600- och 1700-talet, så fortsätter traditionen av skeppsbyggnad i Karlskrona att leva vidare.

VR-utbildning

VR-utbildNING OCH träning

Utbildning och träning i VR-miljö ger kostnadseffektiv och högkvalitativ mängdträning utan att ta några risker. Det är vetenskapligt bevisat att hjärnan inte gör någon större skillnad på det du upplever i VR och i verkligheten. Inlärningsprocessen går snabbare och är definitivt mer spännande än en vanlig presentation.

vr träning och simulatorer


kostnadseffektiv träning i VR

Unik innovations, och träningsmiljö i Videum Science Park, Växjö

Videum Virtual Reality var den första öppna miljön i världen med den senaste tekniken av sitt slag. Det unika är att vi kombinerar HTC-vive (headset och handkontroller) och ett Omnideck (rullande golv) som ger användaren 360 graders fri rörlighet.

VR utbildningar har närmast obegränsade möjligheter, och resurserna vi har tillgång till i Videum Science Park tar den virtuella världen ut i verkligheten.

Vi kan skräddarsy utbildningar inom i princip vilket område som helst. Polis och räddningspersonal, väktare, sjukvård, service yrken, industri, gruvnäring, sjöfart, rymdfart etc. Möjligheterna är oändliga. Tveka inte att ta kontakt för att diskutera ert behov.

AR LABS

AR – Augmented Reality Labs

Ett urval av våra AR-projekt hittar du på Augmented Reality LABS