Museum, utställningar och digitalisering av arkeologiska fynd

Digitalisering av arkeologiska fynd

Vad är Digitalisering av arkeologiska fynd?
Digital showroom är en 3d-miljö som vi bygger upp tillsammans med beställaren efter behov och önskemål. I den miljön kan man därefter placera produkter man vill visa upp för tex kunder, personal, återförsäljare etc. En realistiskt mijö där man kan röra sig och uppleva produkter och byggnader från olika vinklar, inifrån, ovanifrån, underifrån. Öppna och stänga dörrar och luckor, plocka isär framför ögonen på kunden för att visa dolda detaljer (motor i fordon, värmesystem i byggnader, konstruktionsdetaljer i fartyg etc). Visa upp en sprängskiss med namnskyltar och instruktioner, i utbildningssyfte eller bara för att visa upp fördelarna med just er produkt. Möjligheterna är oändliga. Kunder kan besöka era showroom via dator, ipad eller mobil.
Vad har vi för nytta av Digitalisering av arkeologiska fynd
  • Presentera era CAD-modeller i en fotorealistisk miljö.
  • Låt kunderna uppleva era produkter och konfigurera dom med möjliga val.
  • Showroomet kan användas både på nätet och till mässor.

Molnbaserat och skalbart

Molnbaserade applikationer är kostnadseffektiva och skalbara lösningar som går att anpassa efter era behov. Kapaciteten går lätt att öka efter behov.

Desktop och Mobilt

Slipp krångliga installationer och plugins, showroomet fungerar direkt på alla enheter i webbläsaren. Det passar lika bra på mässan som en del av er hemsida.

Fotorealism – högsta kvalitet

Så nära verkligheten som går med den senaste tekniken.Vi använder marknadsledande teknik för att uppnå högsta kvalitet och realism.

plattform byggd på världsledande teknik

Så här jobbar vi tillsammans

3dVision har en beprövad projektmetodik och ni får en dedikerad och erfaren projektledare direkt för erat projekt. Projektet kan övergripande beskrivas i följande faser.

01 – Inledande Möte

Ni berättar om era behov och önskemål – vi lyssnar. Tillsammans går vi igenom projektet övergripande och kollar över underlaget.

02 – Offert och projektspecifikation

Vi återkopplar med offert och en övergripande tidsplan. Tillsammans går vi igenom den och justerar efter era önskemål.

03 – Export CAD-Filer

Vi är vana att hantera stora och komplexa modeller. Ni exporterar ut dom enligt våra väl beprövade riktlinjer. Vi sköter optimering och anpassning.

04 – Kreativ uppföljning

Efter att vi fått era CAD-modeller bygger vi upp miljö och tar fram Keyshoots som visar exempel på hur slutupplevelsen kommer att bli.

05 – Projekt- genomförande

Vi jobbar iterativt och stämmer hellre av en gång för mycket än för lite. Kunden får login och kan hela tiden följa utvecklingen och tidsplan i vårat projektsystem.

06 – Leverans och lansering

Dags för leverans och lansering. Vi hjälper er även med promotionfilmer till sociala medier och tillhörande material för en lyckad lansering.

Flexibelt och anpassningsbart

3dVision har en lång erfarenhet av att jobba med olika branscher och kunder. Showroomet och miljöerna anpassas efter hur just era önskemål om miljö och look-and-feel ser ut. Nedan ger vi några exempel på branscher vi tidigare jobbat mot och har erfarenhet av.

Automotive

Led utvecklingen i att ha branchens vassaste showroom. Vi importerar era CAD-filer och gör dom konfigurerbara.

Virtuella mässor och event

Vi skapar en virtuell mässa eller utställning i linje med ert varumärke och önskemål, utan några begränsningar i utformningen.

Industri och tillverkning

B2B eller B2C, vi skapar en virtuell skalbar värld där era produkter hamnar i fokus. Konfigurerbart med fotorealism.

Arkitektur och konstruktion

Låt era kunder uppleva sin nya bostad genom att kunna röra sig fritt i dom. Visa inredningsval med fotorealism.

Produkt-
konfiguratorer

Öka er försäljning med vår skalbara konfigurator med fotorealism. Fler konverteringar till lägre kostnad.

Simulatorer och träning

Minska resekostnaderna, genomför träning och utbildning digitalt. Förbered medarbetarna med verkliga scenarion.

Museum, utställningar och digitalisering av arkeologiska fynd  – några exempel

Museum, utställningar och digitalisering av arkeologiska fynd

Historiska kläder i AR

Installationsfilmen visar ingående alla moment för att installera ART DECO – en modern duschränna till det tidlösa badrummet. Animationen och texten anpassades för flera marknader då det finns olika krav.

Museum, utställningar och digitalisering av arkeologiska fynd

Karlskrona som AR

Smarta anpassningsbara och justerbara kabelgenomförningar installeras enkelt med MCT:s senaste lösning. Animationen används för att installatörer snabbt ska lära sig hur man gör en korrekt och säker installation.

Museum, utställningar och digitalisering av arkeologiska fynd

Kronobergs slottsruin med digitaliserade arkeologiska fynd

Vältar, asfaltsläggare och feeders är alla komplexa produkter som används vid asfaltering av vägar. Produkterna är ren ingenjörskonst och har många avancerade features som förklaras med 3D-animationer.