Digitala tvillingar och simulatorer

Bjud in kunderna till en interaktiv, molnbaserad och skalbar interaktiv upplevelse med fotorealism direkt på nätet. 3dVisions plattform för Realtids-showrooom är en Gamechanger oavsett om du jobbar inom automotive, industri, arkitektur eller simulatorer. Självklart fungerar den direkt på alla enheter utan några krångliga installationer.

Pixelstreaming är framtidens skalbara, kostnadseffektiva, molnbaserade lösning för konfiguratorer och showrooms med fotorealism.

Vad är Digitala tvillingar och simulatorer?
Digital showroom är en 3d-miljö som vi bygger upp tillsammans med beställaren efter behov och önskemål. I den miljön kan man därefter placera produkter man vill visa upp för tex kunder, personal, återförsäljare etc. En realistiskt mijö där man kan röra sig och uppleva produkter och byggnader från olika vinklar, inifrån, ovanifrån, underifrån. Öppna och stänga dörrar och luckor, plocka isär framför ögonen på kunden för att visa dolda detaljer (motor i fordon, värmesystem i byggnader, konstruktionsdetaljer i fartyg etc). Visa upp en sprängskiss med namnskyltar och instruktioner, i utbildningssyfte eller bara för att visa upp fördelarna med just er produkt. Möjligheterna är oändliga. Kunder kan besöka era showroom via dator, ipad eller mobil.
Vad har jag för nytta av digitala tvillingar och simulatorer?
  • Presentera era CAD-modeller i en fotorealistisk miljö.
  • Låt kunderna uppleva era produkter och konfigurera dom med möjliga val.
  • Showroomet kan användas både på nätet och till mässor.

Molnbaserat och skalbart

Molnbaserade applikationer är kostnadseffektiva och skalbara lösningar som går att anpassa efter era behov. Kapaciteten går lätt att öka efter behov.

Desktop och Mobilt

Slipp krångliga installationer och plugins, showroomet fungerar direkt på alla enheter i webbläsaren. Det passar lika bra på mässan som en del av er hemsida.

Fotorealism – högsta kvalitet

Så nära verkligheten som går med den senaste tekniken.Vi använder marknadsledande teknik för att uppnå högsta kvalitet och realism.

Plattform byggd på världsledande teknik

Flexibelt och anpassningsbart

3dVision har en lång erfarenhet av att jobba med olika branscher och kunder. Showroomet och miljöerna anpassas efter hur just era önskemål om miljö och look-and-feel ser ut. Nedan ger vi några exempel på branscher vi tidigare jobbat mot och har erfarenhet av.

Automotive

Led utvecklingen i att ha branchens vassaste showroom. Vi importerar era CAD-filer och gör dom konfigurerbara.

Virtuella mässor och event

Vi skapar en virtuell mässa eller utställning i linje med ert varumärke och önskemål, utan några begränsningar i utformningen.

Industri och tillverkning

B2B eller B2C, vi skapar en virtuell skalbar värld där era produkter hamnar i fokus. Konfigurerbart med fotorealism.

Arkitektur och konstruktion

Låt era kunder uppleva sin nya bostad genom att kunna röra sig fritt i dom. Visa inredningsval med fotorealism.

Produkt-
konfiguratorer

Öka er försäljning med vår skalbara konfigurator med fotorealism. Fler konverteringar till lägre kostnad.

Simulatorer och träning

Minska resekostnaderna, genomför träning och utbildning digitalt. Förbered medarbetarna med verkliga scenarion.

SmartCities

Smarta städer & Digitala Tvillingar

Plattformen kan hantera stora komplexa modeller och kopplas samman med iOT sensorer i realtid. Det finns stöd att  analysera och presentera stora mängder data visuellt. Presentera byggnader med parametrisk design eller nya stadsdelar med visualiseringar, animationer, VR och AR.

Arkitektur, teknik & konstruktion

Vi sätter en ny standard att presentera arkitektur arkitektur i realtid. Här hanteras stora och komplexa modeller och det möjligör helt nya interaktiva upplevelser.

Så här jobbar vi tillsammans

3dVision har en beprövad projektmetodik och ni får en dedikerad och erfaren projektledare direkt för ert projekt. Projektet kan övergripande beskrivas i följande faser.

01 – Inledande Möte

I workshops går vi gemensamt igenom era scenarion, lärandemål och önskad träningsmiljö. Tillsammans skapar vi scenarioträd så att händelserna kan få olika utgångar beroende på hur användarens beteende.

02 – Offert och projektspecifikation

Vi återkopplar med offert och en övergripande tidsplan. Tillsammans går vi igenom den och justerar efter era önskemål.

03 – Iterativ utveckling

3dVision börjar utvecklingen och gemensamt går vi igenom sprinter för kommande features. Med jämna mellanrum testar vi av och utvärderar scenariona så allt är som ni tänkt er.

04 – Löpande uppföljning

Med jämna mellanrum i projektet testar vi av och gör del-leveranser för utvärdering till er. Behöver ni hårdvara eller hjälp med installation så löser vi det med.

05 – Användartester

Vi hjälper er med användartester för att utvärdera att personerna som genomgått VR-utbildningen lärt sig det dom ska.

06 – Leverans och lansering

Dags för leverans och lansering. Vi hjälper er även med internt kampanjmaterial för en lycka intern lansering.

KundCase – Realtime interactive showroom

Dynapac Realtime interactive showroom

Dynapac är ett globalt företag med varierande produktutbud beroende på marknad. I samband med Corona fick säljarna svårt att ha traditionella kundmöten. 3dVision optimerade deras CAD-modeller och skapade marknadsanpassade vägarbeten där säljarna nu kan träffa kunderna och visa produkter och features i en skalbar molnlösning. Det kallar vi framtidens realtime showroom.