Vr – virtual reality, digitala tvillingar och simulatorer

Inom VR erbjuder 3dVision både avancerade tjänster som en digital tvilling (simulatorer), bostadskonfiguratorer samt enklare applikationer som fungerar för ett enklare headset.

3dVision har redan visualiserat flera projekt som ger kunderna möjligheten att med hjälp av VR (Virtual Reality) kunna uppleva sitt framtida boende på ett mycket realistiskt sätt. Vår mjukvara fungerar även i mobila enheter och med Google Cardboard.

Visualisera ditt projekt

Byggnader är dyra, riskabla och extremt komplexa. Ritningar är svåra att läsa, och arkitektoniska illustrationer liknar inte hur vi upplever arkitektur i den verkliga världen. Vi hjälper er uppföra byggnaden i VR innan det fysiska byggnadarbetet påbörjats.

Sälj ditt projekt

Byggarbetsplatsen kan vara ett lerigt hål i marken, men du kan redan börja sälja din vision till fastighetsägare, potentiella köpare och andra projektintressenter. Gör alla exalterade över din nya byggnad genom att ge dem en oförglömlig VR-upplevelse som låter dem lära känna byggnaden virtuellt.

Upptäck felen tidigt

Vi älskar när våra kunder går igenom en VR-upplevelse som vi skapat för dem och hittar stora fel som de aldrig hade märkt även efter att ha granskat ritningar i timmar. Det händer hela tiden. Det finns inget bättre sätt att få en holistisk och grundlig förståelse av din nya byggnad än en virtual reality-modell.

Fatta viktiga beslut

Jämför alternativa materialval i VR miljön och få lättare att fatta viktiga designbeslut i god tid. Vi kan även skapa animationer och högupplösta bilder från den virtuella miljön som kan användas till marknadsföring.
vr

DIGITAL TWIN – SIMULATORER

Med VR kan vi bygga en digital tvilling av er produkt. Den möjliggör träning, utbildning och marknadsföring på tex mässor på ett helt nytt sätt. Här använder vi samma mjukvara som används inom spelindustrin samt marknadens mest avancerade VR-utrustningen vilket möjliggör extremt verklighetstrogen grafik och känsla.

vr

PRODUKTKONFIGURATOR

När du byggt produkten som du vill ha den kan du kliva in i VR-världen för att få en verklig bild av den. Kunden kan röra sig runt produkten och fortsätta förändra den i VR-läget.

vr

BOSTADSKONFIGURATOR

HTC Vive erbjuder en VR upplevelse utöver det vanliga. En högkvalitets bild och ljudplattform som förflyttar besökaren och flyttar gränser för det möjliga.

vr

VR-LIGHT

Med 360-visning kan kan kunden få en realistisk bild av såväl produktvisualiseringar i sin naturliga miljö, som lägenhetsvisningar, planerade bostadsprojekt mm. Vår smarta lösning går att återanvända både på webben, i VR-headset eller på er Facebooksida.

vr

CASE 01 – LAB01

Tillsammans med Movehome har vi producerat en VR-rundtur i deras nya koncepthus LAB01. 1000 specialheadsets med Movehome logotyp beställdes och delades ut till presumtiva köpare så dom kan uppleva LAB:et hemma i soffan.