3dvision
lab

Riva Realtime Interactive Showroom

Riva

realtime interactive showroom

Realtime interactive showroom

Realtime Interactive Showroom är ett digitalt verktyg byggt med Realtidsgrafik i 3D. Det innehåller TOUCHSCREEN, VR- och AR-teknologi. Med hjälp av dessa kan användare få verklighetstrogna interaktiva immersiva 3D-upplevelser av produkter i olika miljöer och scenarier.

Möjligheten att interagera med produkterna i Realtime Interactive Showroom tillför ytterligare en dimension av verklig närvaro och realism. Det kan även nyttjas som produktkonfigurator där användare kan anpassa produkter med olika tillbehör, färg och materialval etc.

Sammantaget ger Realtime Interactive Showroom möjlighet till en engagerande och interaktiv upplevelse och ett visuellt övertygande stöd för skräddarsydda kundlösningar.

Touchscreen

Vr

cloud

ar

web

Interactive touchscreen

Interactive Touchscreen används för att utforska och interagera med produkter på mässor och utställningar. Genom touchscreenen kan användare utforska produkter, genom att svepa och zooma in på olika detaljer och POIs. Användare kan även anpassa produkter genom att välja olika alternativ och konfigurationer på skärmen eller uppleva den i sin rätta miljö.

Touchscreenen kan också användas för att visa upp mer detaljerad information om produkterna, som tekniska specifikationer och produktjämförelser.

Detta ger användare en ökad förståelse för olika produkter och hjälper till vid införsäljning.

vr – virtual reality

I Realtime Interactive Showroom kan du genom en knapp växla sömlöst mellan touch och VR (Virtual Reality). Användare kan utforska och interagera med produkter med grafik som är fotorealistisk. Genom att använda VR-headset får användare möjlighet att känna sig placerade i en verklig miljö och kan uppleva produkter från olika vinklar och perspektiv.

Det ger en mycket realistisk känsla av att stå precis bredvid produkter, se alla detaljer och uppleva funktioner på nära håll. En betydligt mer djupgående upplevelse av produkter än vad som är möjligt med endast en vanlig skärm eller bild.

VR i Digital Showroom ger användarna en mycket verklighetstrogen och interaktiv upplevelse av produkter, vilket kan öka deras engagemang och intresse, och i sin tur öka chanserna för en försäljning.

access from anywhere

Med hjälp av en teknik som kallas pixelstreaming ger vi möjligheten att komma åt showroomet vart du än är.

Genom att bearbeta grafiken på en kraftfull cloudserver och sedan strömma videon direkt till din dator/mobil kommer du åt det du behöver vart du än är.

Perfekt när du ska på kundmöte och inte kan ta med dig en lite mer kraftfull dator.

ar – information

AR (Augmented Reality) kan användas genom att integrera virtuella objekt med den verkliga miljön. Genom att använda en mobil enhet med AR-teknologi kan användarna rikta enheten mot en yta, t.ex. golvet, och se en virtuell representation av produkten som om den fanns i rummet.

Användare kan sedan interagera med den virtuella produkten genom att t.ex. vrida, zooma och flytta den på skärmen. AR-teknologi kan också användas för att visa upp olika alternativ och konfigurationer av produkterna på skärmen. På så sätt kan AR-teknologi ge användare en mer verklighetstrogen och interaktiv upplevelse av produkterna.

Användare kan se hur produkterna passar in i deras fysiska miljöer och hur dom fungerar på insidan.

ar – factory tour

Genom att använda AR-teknologi kan en rundtur i fabriken ges på ett innovativt och interaktivt sätt. Besökare kan med hjälp av en ipad med AR-teknologi se en virtuell representation av detaljer i fabriken och dess processer.

Besökarna kan gå runt i fabriken och se olika arbetsstationer, maskiner och processer, och få mer detaljerad information genom att interagera med olika virtuella objekt på skärmen.

På detta sätt kan en rundur ges på ett mycket mer interaktivt och engagerande sätt än en vanlig guidning. Besökarna får en djupgående förståelse för hur fabriken fungerar och hur produkterna tillverkas, vilket kan vara särskilt användbart för utbildningsändamål eller för att visa upp fabriken för kunder och samarbetspartners.

interactive – web

Interactive-web är en webbtjänst som kombinerar avancerade visualiseringar och användbar information för att ge en unik och engagerande upplevelse för våra kunder.

Genom att använda den senaste teknologin och expertis inom visualisering och webbutveckling, skapar vi anpassade lösningar som presenterar komplex information på ett lättförståeligt och interaktivt sätt.

Interactive-web kan inkludera 3D-modeller, animationer och simuleringar för att tydligt illustrera koncept, produkter och processer. Dessutom kan vi integrera användbar information som produktbeskrivningar, specifikationer, och interaktiva guider som hjälper användare att få en djupare förståelse av produkter och tjänster.